Statera Oleum
Met oliën in balans

Wat is aromatherapie

Bij aromatherapie worden essentiële oliën gebruikt om ons welzijn te verhogen b.v. voor ondersteuning bij een depressie of angsten. Via onze hersenen kunnen geuren onze stemmingen beïnvloeden. Een essentiële olie kalmerend werken (denk aan lavendel) of juist oppeppend (zoals de Citrus oliën).

Aromatherapie gebruiken we ook om onze gezondheid te verbeteren. Het gebruik van bepaalde etherische oliën heeft een duidelijke invloed op onze immuniteit, huid en circulatie. We kunnen etherische oliën dan ook preventief aanwenden.

Al sinds de 20e eeuw werd er in Frankrijk om als alternatieve geneeswijze bepaalde ziekten te behandelen door gebruik te maken van de helende krachten van essentiële oliën.

Modellen Aromatherapie

Op de pagina welke diensten bied ik aan spreek ik over modellen die gebruikt worden bij Aromatherapie. Hieronder leg ik uit welke drie modellen er zijn.

Bij het Engelse aromatherapie model worden de essentiële oliën vaak verdunt met een basisolie. Hiermee wordt dan een vorm van massage gegeven. Welke massage technieken ik gebruik kun je vinden op de pagina met diensten.

Bij het Franse model wordt de essentiële olie vaak puur (in enkele gevallen verdund) plaatselijke aangebracht op diverse delen van het lichaam. Echter kunnen sommige oliën ook ingenomen worden om op dezelfde manier de werking van de olie te kunnen ervaren. Het innemen kan op verschillende manieren gedaan worden. Zo kan het worden toegevoegd aan een beetje honing of in eten of drinken worden gedaan. Bij mij in de webshop kun je ook speciale capsules kopen waar je de olie in kan doen en deze zo in kan nemen.

Neem contact op

Certificaat

Waarschuwing: Ga niet zelf experimenteren als je geen ervaring met essentiële oliën hebt. Een essentiële olie is zeer geconcentreerd en heeft een sterke werking op ons lichaam. Doe dit alleen onder begeleiding van een deskundige arts of aromatherapeut. En let er bij inname goed op dat een olie 100% natuurlijk is.

Bij het Duitse model gaat het voornamelijk om het inhaleren van de verschillende geuren. Het inhaleren heeft volgens onderzoek een enorme invloed op onze hersenen. Met name op het controlecentrum van ons lichaam daar wordt de hormoonafgifte geregeld (de hypothalamus) en op de het gedeelte waar onze emoties worden geregeld ( het limbische systeem). Maar ook kan het inhaleren van bepaalde geuren effect hebben op ons lichaam. Denk maar eens aan eucalyptus tijdens een verkoudheid.

Het beste werken essentiële oliën als je de drie modellen combineert. 

Denk eens aan het nemen van een bad of douche met essentiële oliën. Daarbij smeer je het op je huid of komt je huid doormiddel van het water in aanraking met de olie. En je inhaleert de olie ook door de neus. 

Het koken met 100% natuurlijke essentiële olie is ook gebruik maken van een combinatie. Je inhaleert de geur tijdens het koken en eten maar je neemt de olie ook in.

Uiteraard kan het ook voor komen dat je toch kiest om maar 1 model in te zetten omdat dit beter werkt.

Olie
Statera Oleum - Met Oliën in Balans

Statera Oleum, Met oliën in balans!