Statera Oleum
Met oliën in balans

Wat zijn Etherische/ Essentiële Oliën?

Etherische en Essentiële olie zijn eigenlijk hetzelfde alleen de een gebruikt de benaming Etherische en de ander Essentiële olie. Maar wat is dit nu?

In sommige delen van een plant, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout zitten blaasjes. In deze blaasjes zitten afweerstoffen die de plant zelf ook gebruikt tegen aanvallen van bijvoorbeeld virussen, bacteriën en schimmels. Na zo een aanval van pathogenen gebruikt de plant deze olie voor zijn herstel.  Een plant gebruikt deze blaasjes ook voor de geuren. Deze geuren zet hij in om insecten te lokken (of juist af te weren) zodat er verstuiving plaats vindt.

Welke olien gebruik ik

Welke olien gebruik ik.

Ik gebruik de oliën van doTERRA, Young Living en Welness Merlijn

Vele olien worden kunstmatig gemaakt en zijn dus syntetisch. Hierdoor is de kwaliteit van deze olie een stuk slechter en hebben weinig tot geen therapeutische waarde. Een goede therapeutische olie bevat 100% essentiële olie.

Etherische olie
Etherische olie

Waarom gebruik ik deze merken

Ik maak gebruik van deze merken omdat ze gebruik maken van 100% natuurlijke oliën zonder chemische toevingen. Via doTERRA en Young Living leer ik technieken en hoe ik op welke wijze een essentiële olie in kan zetten. Ik maak daarnaast gebruik van Merlijn Welness om oliën ook toegankelijk te maken voor mensen met een kleine portomonee zonder dat ik verlies op de kwaliteit van mijn producten. Om de garantie van mijn massage behandelingen te kunnen garanderen maak ik daarvoor gebruik van de olie waar de behandeling gebruik van maakt. Voor de Aromatouch massage behandeling zal ik doTERRA gebruiken en voor de Raindrop massage gebruik ik Young Living. Een ieder die bij mij de techniek aanleert is vrij de olie te gebruiken die hij of zij zelf fijn vind. Ik wil omdat geen enkel mens of dier hetzelfde is en op dezelfde manier op iets reageert me zo breed mogelijk oriënteren en gebruik maken van zoveel mogelijk technieken en oliën als ik kan. Houd goed comming soon in de gaten voor alle nieuwe massagetechnieken die ik aangeleerd heb en toe zal passen. Als je meer informatie wilt over wat een bepaalde olie voor eigenschappen of mogelijke werking heeft dan kun je dit lezen in de webshop. Soms heb je dat iemand beter reageert op een blend van verschillende oliën gecombineerd. Je kunt me ook altijd een mail sturen met eventuele klachten die je hebt en dan kan ik kijken voor je wat je het beste kan gebruiken en hoe. Ik houd dan ook contact met je zodat we eventueel nog wat bij kunnen stellen aan de oliën die je hebt. Het kan namelijk zo zijn dat je beter reageert op een olie als op de olie die ik je heb gegeven ook al hebben de oliën dezelfde werking.

Statera Oleum - Met Oliën in Balans

Statera Oleum, Met oliën in balans!